Historiene om barna

Les mer

Historien om barna

Juleønske

Med blomsternavn og øyne grønne som vann, er Jasmine en liten, drømmende jente på seks år. Hun bor i et slumområde utenfor São Paulo i Brasil. Her bor hun med sin mor og søster. Kriminelle holder til i naboskuret. De gjør gaten farlig.

Hun vil gi noe tilbake

Hun vil gi barn samme mulighet som hun selv fikk. Hun vet alt om livet i favelaen, men det er likevel en forskjell. Rebeca bodde i nærheten av senteret KolibriRedet. Hun fikk plass da hun var sju år gammel. Nå vil hun gi noe tilbake.

Hvorfor blir det gatebarn?

De fleste gatebarn kommer fra slumrådene eller favelaområdene utenfor Sentrum. Noen barn som bor i favelaen, har det så vanskelig hjemme at de velger å rømme hjemmefra.

Han slo

”Vanessa var langt nede – nå har hun skapt et nytt liv for barna sine og endret familiens situasjon.”

En barneflokk står alene

Husker du Daniel og bestemor? Bestemor var tryggheten for Daniel (t.v) og hans søsken. Vi skrev om denne familien i et nyhetsbrev sommeren 2015. Sist desember døde bestemor plutselig.

Ballettsko i våt leire

Når jeg blir stor vil jeg danse ballett,” sier Ana Júlia på seks år og holder godt på ballettskoene hun allerede eier. Jeg kan ikke bruke dem her fordi de vil bli skitne av all jorden, men en dag vil jeg bruke dem og danse!".

Å vokse opp i kaos

Barn som bor i favelaen Sítio do Caqui, er som vakre blomster som vokser midt i blant kaos og skitt.

En blomst på en søppelhaug

Lucia vokser opp i elendighet og under knallharde forhold i Brasil. Hun bor i en favela, på en tidligere søppelplass. Dette er 13 år gamle Lucias historie, - en blomst på en søppelhaug.

Thelmas hjerteskjærende historie

"Marerittet startet for 5 år siden, da en kvinne kom i en fin bil til vårt lille samfunn, og bragte med seg noen klær og leker til barna."

Gisele, et liv uten håp

Det en selv tar for gitt, kan være det andre bare drømmer om. For eksempel noe så selvfølgelig som å kunne lese og skrive, å ha mat på bordet hver dag, eller å ha et trygt bosted.

Søskenkjærlighet som overvinner alt

Det er nesten en klisje, men kjærlighet mellom søsken kan i noen tilfeller være så sterk at en overvinner enhver situasjon, uansett hvor vanskelig den er.

Gategutten Pixote

Gatebarn-problemet i Brasil ble for alvor kjent gjennom Hector Babencos spillefilm "Pixote" fra tidlig 80-tall, hvor gatebarn selv spilte hovedrollene.

Daniel - en gutt i faresonen

Daniel er en gutt i faresonen. Han er 13 år gammel. Han bor i São Paulo i en favela utenfor sentrum. Det er i disse boområdene de fleste fattige i São Paulo bor. Det er disse områdene som rekrutterer gatebarn - children at risk.

"Livet mitt var helt uten glede"

”Livet mitt var helt uten glede. Jeg var på gaten hele tiden, uten noen egentlige aktiviteter å ta meg til annet enn den type aktiviteter som grenser til det kriminelle...”

Barna som ikke har bursdag

”Jeg visste ikke engang hvilken dag jeg var født”, forteller Jonathas (15), som har som største drøm å hjelpe familien sin”. Jonathas Lopes Arruda er femten år og vet ikke hvilken dag han ble født.