Ballettsko i våt leire

Les mer

Når jeg blir stor vil jeg danse ballett,” sier Ana Júlia på seks år og holder godt på ballettskoene hun allerede eier. Jeg kan ikke bruke dem her fordi de vil bli skitne av all jorden, men en dag vil jeg bruke dem og danse!".

Balettskoene
Balettskoene

Jeg bruker ikke ballettskoene nå, for jeg går ikke på ballettundervisning ennå.

Munnen smiler lett. Ana Júlia bor i et smug langs gate tre, en av de eldste gatene i Sítio Joaninha. Husene her er ”selvlaget” og gaten ble åpnet av beboerne selv. Hun bor i et lite skur med to soverom sammen med mor, besteforeldrene og tre søsken. Ana Júlia synes livet er godt så lenge hun har familien rundt seg. Da føler hun seg trygg. Da tenker hun ikke over at huset er elendig og rommene små. Hun gruer seg til skoleveien. Da er hun utenfor den trygge sonen.Dette er gate tre i Sitio Joaninha
Dette er gate tre i Sitio Joaninha

Det tar Ana Júlia nesten tretti minutter å gå til skolen. Det er slitsomt og hun må gå gjennom strøk der hun ikke føler seg trygg.

Ana Julia, hvordan kommer du deg på skolen med all den våte leiren? 

Når det regner vasser vi i leiren, når sola skinner sluker vi jord, på grunn av alt støvet som blåser opp da.

Ana Júlia

Til tross for dette liker den kommende ballettdanseren seg godt i nærmiljøet sitt, spesielt etter at hun begynte å delta i Kolibri sine aktiviteter. Mens hun venter på at ballettdrømmen skal bli realisert, blir Ana Júlia kjent med dansens verden gjennom breakdance timen på Sítio Joaninha senteret.  Hun elsker disse timene med dansetrening til musikk og rytme. I tillegg er hun fasinert av dataundervisning tilrettelagt for hennes aldersgruppe. Hver dag gir nye opplevelser, opplevelser hun ikke visste fantes.

Kolibri Brasil

Kolibri har reddet mange barn fra gaten. Mange barn fra denne favelaen har endt opp på gaten i São Paulo. Ana Júlia og mange andre barn får nå kunnskap og opplevelse gjennom forskjellige læringsformer.  På tross av alle de sosiale problemene i Sítio Joaninha, er håpet om en bedre framtid sådd i Ana Júlia.  Gjennom arbeidet med kunst, kultur og kommunikasjon dannes det grunnlag for sosial endring og menneskelig og sosial utvikling.

Hjelp oss å hjelpe.

Send oss gjerne din epostadresse, så får du vårt nyhetsbrev

Historien om barna