Hvorfor blir det gatebarn?

Les mer

De fleste gatebarn kommer fra slumrådene eller favelaområdene utenfor sentrum. Noen barn som bor i favelaen, har det så vanskelig hjemme at de velger å rømme hjemmefra.

Livet i favelaen kan være svært vanskelig både for voksne og for barn. Fattigdommen er stor. Mange mennesker bor tett på hverandre og mange av de voksne har ikke penger til å kjøpe det barna og familien trenger. Mange voksne er uten jobb.

De voksen får det vondt inne seg når barna har det vondt.

Mange voksne velger å flykte fra det vonde livet ved å bruke rusmidler, som alkohol og narkotika. Da får de noen timers lykkeopplevelse. Men etterpå blir livet enda verre.

Mange voksne blir avheringe av rusmidler og de må ha det hver dag. Da blir de helt annerledes. De forandrer seg. Noen barn opplever at foreldrene ikke klarer å ta seg av dem, eller at de ikke er snille med dem. Barna blir utrygge og urolige. Noen opplever også vold. Mange barn opplever også overgrep og ting som er vanskelig å snakke om. Barna rømmer, men har ingen andre voksne å få hjelp fra og blir gående i gatene.

Der treffer de andre barn i samme situasjon. De samler seg i gjenger.

De blir gatebarn. Gatebarn er barn som bor på gaten uten noen voksne som tar seg av dem. For å få mat og klær må de tigge eller stjele.

Disse barna har det svært vanskelig og trenger hjelp.

Kolibri arbeider med å hjelpe disse barna. Vi arbeider med å forhindre at barn i favela havner på gaten.Vi trenger din støtte for å nå flere.

Bestemor med barnebarn, SP - Brasil
Bestemor med barnebarn, SP - Brasil
Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Bli fast giverBare denne ene gangen

Historien om barna