Hvorfor blir det gatebarn?

Les mer

De fleste gatebarn kommer fra slumrådene eller favelaområdene utenfor Sentrum. Noen barn som bor i favelaen, har det så vanskelig hjemme at de velger å rømme hjemmefra.

Livet i favelaen kan være svært vanskeling både for voksne og for barn. Mange mennesker bor tett på hverandre og mange av de voksne har ikke penger til å kjøpe det familien og barna trenger. Mange voksne er uten jobb.

De voksen får det vondt inne seg når barna har det vondt.

De voksne prøver å flykte fra dette vonde ved å bruke  rusmidler , slik som alkohol og narkotika. Da får de noen timers lykkeopplevelse. Men etterpå blir livet enda verre.

Mange voksne blir avheringe av rusmidler og de må ha det hver dag. Da blir de helt annerledes. De forandrer seg. Noen barn opplever at foreldrene ikke klarer å passe på dem,eller at de ikke er snille med dem. Mange barn blir også så urolige og så vanskelige at voksne ikke klarer å ta seg av dem. Barna rømmer, men har ingen andre voksne å få hjelp fra og blir gående i gatene.

Der treffer de andre barn. De samler seg i gjenger.

De blir gatebarn. Det er barn som bor på gaten uten noen voksne som tar seg av dem. For å få mat og klær må de tigge eller stjele.

Disse barna har det svært vanskelig og trenger hjelp.

Vi i Kolibri arbeider med å hjelp slike barn.

Paulinho og Ryan i slummenskur i Diadema São Paulo (Brasil).
Paulinho og Ryan i slummenskur i Diadema São Paulo (Brasil).
Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Bli fast giver
Laster…

Historien om barna