Juleønske

Les mer

Med blomsternavn og øyne grønne som vann, er Jasmine en liten, drømmende jente på seks år. Hun bor i et slumområde utenfor São Paulo i Brasil. Her bor hun med sin mor og søster. Kriminelle holder til i naboskuret. De gjør gaten farlig.

Det nærmer seg jul, men Jasmine ber ikke om harde pakker til jul. Hun har bare ett ønske - trygghet.

Det lille skuret de bor i er ikke stort nok til at Jasmine og søsteren kan leke inne. Moren puffer dem vennlig ut. Samtidig er det farlig for barn å leke på egenhånd i dette området. Jasmine er redd når hun er ute. ”Mamma sier at det finnes voksne som vil prøve å lokke oss med seg med godteri og fine gaver”, forteller Jasmine ettertenksomt.

Området der Jasmine bor har stor tilflytting.
Området der Jasmine bor har stor tilflytting.

Jasmine lurer på om barn i Norge har slike regler? Hun vil spørre på Kolibrisenteret. Kolibrisenteret er et aktivitetssenter for barn. Der kan barna leke i fine og trygge omgivelser, og være med på mange ulike aktiviteter. Jasmine synes det er en lykke å være der. Hun er trygg. Hun får nye venner og møter trygge, voksne lærere. Jasmine er med på malerverkstedet.

”Mamma sier at det finnes voksne som vil prøve å lokke oss med seg med godteri og fine gaver”, forteller Jasmine ettertenksomt.

Jasmine

Økonomisk og sosialt…

Mange familier i dette området har det vanskelig både økonomisk og sosialt. Det er mange familier som er preget av at de voksne drikker alkohol eller bruker narkotika. Barna blir redde og utrygge etter alvorlige opplevelser de skulle vært foruten – traumer preger dem. Noen blir stille og trekker seg inn i seg selv. Andre blir sinte og vanskelig å være sammen med. Kolibri arbeider med å hjelpe disse barna og familiene deres.

Må alle gode krefter samarbeide

Kolibris tilstedeværelse gjør farene færre i disse områdene. Hos Kolibri får barna trygge rammer. De får mulighet til å forandre livene sine, og skape en ny og tryggere fremtid. Men da må alle gode krefter arbeide sammen. Dette er Kolibri sin grunntanke. Kolibri Brasil gir barn og unge omsorg og opplæring, samt fysiske utfordringer og opplevelser gjennom lek og aktiviteter.

Jasmine ber ikke om harde pakker til jul. Hun har bare ett ønske - trygghet.

God jul fra Kolibri!

Bli med på julegaven. Når mange går sammen, kan Kolibri skape trygghet for mange.
Bli med på julegaven. Når mange går sammen, kan Kolibri skape trygghet for mange.
Bli med på julegaven. Når mange går sammen, kan Kolibri skape trygghet for mange.

Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Bli fast giver
Laster…

Historien om barna