MATKASSEUTDELING

Les mer

Matkasseutdelingen fortsetter. Den statlige korona-nødhjelpen avsluttes, noe som vil gjøre situasjonen for de fattige enda verre.

Barna og familiene i risikoområdene er i faresonen nå når koronapandemien herjer i Brasil. Som giver hjelper du barna og deres familier. Kolibri fortsetter matkasseaksjonen til trengende i favelaen.

Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Gi et engangsbeløpGi månedlig

Mer om situasjonen i Brasil

Samfunnet i SP-Brasil er fremdeles stengt ned. I favelaområdene er situasjonen for barna svært vanskelig.

Slutt på korona-nødhjelp

Fra 1.januar 2021 forventer vi at situasjonen for de fattige i slummen, blir enda verre. Fra denne dato er det slutt på den statlige korona-nødhjelpen. Ivone Silva, daglig leder i Kolibri Brasil, sier at dette vil gjøre det vanskelig for fattige å overleve. Frykten for sosial uro er stor.

Vaksine

Ny smitteøkning skaper frykt. Ingen vaksine er så langt godkjent i Brasil. Det er politisk strid om saken. Det skaper frustrasjon blant folk, for det er knyttet stort håp til vaksinen.

Arbeidsledigheten øker

Skoler er stengt og det samme er Kolibrisentrene. Mange voksne i favelaen er «permitterte» fra arbeid og har mistet inntekten sin. Den offisielle arbeidsledigheten i Brasil er over 14 % nå, og i Diadema-SP atskillig høyere. Den reelle arbeidsledigheten er over 20 % (mange registrerer seg ikke som arbeidssøkere). Folk her har ingen oppsparte midler å leve av. I favelaen leves livet i nuet. Faller inntekten bort, er kassen tom. Det er kritisk for mange av barnefamiliene. De mangler rett og slett penger til innkjøp av mat. Situasjonen er uholdbar.

Matkasseutdeling. (Daglig leder, Ivone Silva, øverst til venstre)
Matkasseutdeling. (Daglig leder, Ivone Silva, øverst til venstre)

Matkasseaksjonen fortsetter

Kolibri i Brasil fortsetter matkasseaksjonen i området rundt Kolibrisentrene. De kjøper inn basis matvarer og hygieneartikler, pakker i kasser og kjører ut til alle trengende familier og eldre. De regner matkassen skal holde til en familie på fem i 3-4 uker.

I tillegg jobber Kolibri Brasil med å følge opp alle barna og familiene. De tilbyr også online undervisning og aktiviteter, samt andre tiltak for å avhjelpe situasjonen for barna og familiene.

Vær med å hjelpe

Kostprisen for en kasse er omgjort til NOK 300,-.

Hvis du vil gi en matkasse fast hver måned, hjelper du en hel familie gjennom krisen. Enkeltbidrag er også svært kjærkommen.

Send ditt bidrag i det grønne feltet øverst, eller via nettbank/giro til vår konto: 3411.22.82159.

TAKK

Historien om barna