Nyheter

Les mer

Nyheter fra Kolibri

Barn forsvinner

I Brasil er det pågående korrupsjonsskandaler som sluker milliarder av offentlige midler som skulle gått til de fattige, til helse og til utdanning. Politikere og samfunnsledere prioriterer ikke barna, men seg selv.

Barn i slummen

Nesten én milliard mennesker, en sjettedel av verdens befolkning, lever i slum.

En testamentarisk gave

Turid og John Johannesen setter spor etter seg – lenge etter at de er borte.

”Den vakre, svarte perlen”

Kolibri Brasil er en historie om sterkt sosialt arbeid. De har gått foran og vist vei, brukt alt av kreativitet og latt menneskene være med å forme sin egen vei. Den unike frisørsalongen, "Den Vakre, Svarte Perlen”, er eksempel på det.

Den dagen gråt jeg

“Da jeg var et barn hadde jeg alltid en drøm om å bli noe i livet og å gjøre min mor stolt. Hun som ofret så mye for å gjøre det beste for min bror og meg.”

Siren til Brasil

I oktober og fram til jul hadde vi en vervekampanje på sosiale media. Både de som ville bli KolibriSupportere og de som ville sende oss sine kontaktkanaler, ble belønnet med trekning om en reise til Brasil.

Det nye året

Den vanskelige økonomiske situasjonen i Brasil gjør også at situasjonen for Kolibri Brasil er svært vanskelig.

Kommer pengene fram?

Kolibri - Children At Risk Foundation topper listen over de mest effektive innsamlingsorganisasjonene i Norge for andre år på rad.

Kabeltyver skaper hodebry for Kolibri i Brasil

I forrige uke var Kolibriprosjektet igjen uten internett og telefon som følge av at kablene er kuttet og stjålet.

Naquele dia eu chorei

“Quando eu era crianca sempre sonhei em ser alguém na vida e dar orgulho a minha mãe, que com muito sacrifio fez o melhor por mim e meu irmão”.

Om å vokse opp i en storbyslum i Brasil

OL i Rio har satt fokus på Brasil. Hvordan er det å være barn i en storbyslum i Brasil? Billedboken Oi-oi! er en bok for barn. Den handler om hvordan det er å vokse opp i en favela. Du kjøper den her og støtter samtidig Kolibri.

Skattefradag ved gaver til Kolibri

Du kan få skattefradrag for gaver til Kolibri Children At Risk Foundation. Dette gjelder både private givere og bedrifter/organisasjoner.

Opplæring satt i system

Gjennom PACE - programmene er barnas opplæringstilbud satt i system. (Programa Art, Cultura, Cidadania e Educação, på norsk: Program for Kunst, Kultur, Samfunnsegasjement og Utdanning.)

De glemte barna i Brasil

De økonomiske nedgangstidene i Brasil gjør at slummen i Morro do Macaco, Apenes ås, øker. Nye skur dukker opp hver dag. I hvert skur er det barn. Vi kaller disse barna "De Glemte Barna" for det er få andre som har fokus på disse barna.