”Den vakre, svarte perlen”

Les mer

Kolibri Brasil er en historie om sterkt sosialt arbeid. De har gått foran og vist vei, brukt alt av kreativitet og latt menneskene være med å forme sin egen vei. Den unike frisørsalongen, "Den Vakre, Svarte Perlen”, er eksempel på det.

Den vakre, svarte perlen
Den vakre, svarte perlen

Det er ingen selvfølge å få mulighet til yrkesopplæring for de unge som vokser opp i risikoområdene i São Paulo. Kolibri Brasil gjør noe med det. De kjenner barnas behov. De jobber med teori og praksis – hånd i hånd. 

Frisøropplæring

Prosjektet ”Aliados Cortes” (som betyr ”Frisør Alliansen”) er siste ledd i en lang utviklingsrekke i frisørsalongen på KolibriRedet. De er spesialister på afrobrasilianske frisyrer. Her er det utdannede frisører som lærer opp sine assistenter. De får alle diplom ved fullføring av kurset. Den kan de skaffe seg jobb på, eller starte egen virksomhet hjemme. Se videoen.  

Ordalina Candido
Ordalina Candido

Historien om frisøren som lærte opp gatebarn

Det hele startet med Ordalina Candido. Denne fantastiske damen som har vært med i prosjektet nesten fra starten. Hun jobbet på en frisørsalong i sentrum av São Paulo før hun tilslutt åpnet sin egen i Eldorado, Diadema. Men som det sosiale mennesket hun er, begynte hun å ta inn noen av de mange fortapte ungdommene som holdt til i strøket, småkriminelle og rusmisbruker. Hun ga dem opplæring, slik at de fikk basiskunnskaper og kunne utvikle seg videre med sine egne frisørsalonger. Gregory oppdaget henne ved et tilfeldighet, han hadde da oppsøkte flere salonger for å klippe håret til sine gatebarn, men ingen ville ha dem i salongen sin pga lopper og lus. Det var bare Ordalina som tok imot dem med åpne armer når han avla et besøk i salongen. Det endte med at Ordalina kom på besøk til Kolibrisenteret etter å ha hørt historien om mannen som reddet barn fra gaten. Fra den dag har hun jobbet i Kolibriprosjektet der hun har bygget opp hele frisørvirksomheten. Mange som fikk opplæring av henne, driver nå eget virksomhet eller arbeider hos andre frisører. Hun er selv en allsidig kunstner og fikk endelig mulighet til å utvikle sitt malertalent. Derfra bygget hun opp hele Kunstverkstedet/Malerverkstedet på Kolibri. Se billedserie om Ordalina under.

Gregory er en kunstner på mange områder, blant annet med å finne og knytte til seg talenter. Tusenvis av barn og unge har fått livene sine beriket av disse to gode menneskene. 

Last ned en billedserie om Ordalina

Vær med å gjør mennesker gode

Du kan hjelpe oss å spre informasjon om dette arbeidet slik: 

  • Videresende nyhetsbrevet til din frisør og be dem gjøre artikkelen tilgjengelig for sine kunder
  • Snakk om Kolibri CARF med dine venner og familie


Følg oss på Facebook:

  • Klikk ”liker” på sakene fra Kolibri, i Fb-feeden din
  • Del sakene fra Kolibri på Fb


Historien om barna