En brasiliansk suksesshistorie

Les mer

Da Julia fra Brasil kom til Bergen, bestemte hun seg for å skape en skjønnhetssalong. Det ble til Beleza & Beauty AS, i Åsane i Bergen. Beleza & Beauty er vår nye KolibriPartner.

Fordi jeg er brasiliansk og vet hvor vanskelig det er å vokse opp i en favela, bestemte jeg meg for å være en del av Kolibri-teamet.

Julia

Julia åpnet salongen i april 2016. Hun startet i skjønnhetsbransjen da hun var 20 år. Hun begynte med manikyr. I Brasil jobbet Julia i en velkjent salong og fikk også frisørerfaring. Etter noen år i denne salongen, fikk hun tilbud fra en av sine kunder om å dra til London.

Beleza and Beauty AS i Åsane
Beleza and Beauty AS i Åsane

Julia dro til London på en 3 ukers ferie, men hun returnerte ikke til Brasil. 

I London studerte hun engelsk, giftet seg, fikk et barn og tok utdanning for å få godkjenning for sine brasilianske  eksamener. Etter fire år ble hun alenemamma, men fortsatte å studere, fordi hennes brasilianske eksamensbeviser fremdeles ikke var gyldige i England. Etter mye arbeid fikk hun alt godkjent og hun kunne begynne å jobbe. Etter 11 år møtte hun sin nåværende norske ektemann, men de ventet ennå fire år før de bestemte seg for å flytte til Norge.

I Brasil er det mye kriminalitet, og folk i favela har ikke mulighet til å skape trygghet for barna sine. Ingen er født kriminell. Folk blir kriminelle fordi de ofte ikke har noe valg.

Julia

Her fikk hun jobb i en frisørsalong. Hun ble mamma igjen og jobbet noe hjemme, da barna var små. Etter travle år med småbarn og norskkurs kom etterhvert ideen om å starte opp sin egen virksomhet.

Venterommet i salongen
Venterommet i salongen

Jeg fant det veldig kult at Kolibri investerer i barna fra de er små til de er store. Kolibri følger opp over tid, fordi det å hjelpe ett barn en gang, ikke løser problemet.

Julia

Hun leide et lokale og åpnet Beleza & Beauty.

Julia så et stort behov for å åpne en salong, med en del tilbud som ikke er vanlig i Norge.

Julia forteller at hun ikke har hatt noe hjelp fra NAV. Mange folk tror at utlendingene som kommer for å bo her, har mye hjelp fra NAV. Hun fikk hjelp til å lære norsk fra NAV og ingenting annet. Det var mannen hennes som innredet hele salongen. Det ble vakkert.

Julia er spesialisert på flere forskjellige typer massasje, hudrensing og behandlinger der du blant annet kan bli slank uten kirurgi. I Brasil er det vanlig med slik behandling, men i Bergen var Julia den første som begynte med det.

" Jeg tenker alltid mye på hva Gregory gjorde for å hjelpe. Han har så mye kjærlighet til barna, så da må jeg gjøre min del. "

Julia

For å markere samarbeidet, gir Beleza & Beauty et gratis gavekort med massasje og pedikyr. Du kan vinne gavekortet ved å sende en epost med navn og adresse + følge oss på Facebook eller Instagram.

Send oss en e-post her med ditt navn og adresse.

 Trekning vil bli i 24. oktober 2018 kl :15:00 live på vår Instagram konto. 


Følg CARF på Facebook
Følg CARF på Instagram

I mellomtiden kan du lese mer om Beleza & Beauty.

Lykke til for alle.

Historien om barna