Gregory - bare en romantiker?

Les mer

Det var nok mange som tenkte i sitt stille sin i 1992: Om en stund kommer vel romantikeren hjem igjen med halen mellom beina, utslitt og desillusjonert etter et ublidt møte med virkeligheten.

Slik gikk det ikke. Det viste seg at Gregory Smith, i tillegg til å være fylt av et smittende og uoppslitelig engasjement, hadde et praktisk grep på tingene.

Ikke minst beholdt han, gjennom motgangen han har møtt på alle stadier i CARFs utvikling, en uforferdet tro på at det nytter. Det er mulig å få til noe, med små ressurser i et hav av urett, som utgjør en forskjell fra håpløsheten.

(Forfatterne Erling Gjeldsvik og Gunnar Staalesen har skrevet dette).


Gregory J Smith og barn på KolibriRedet
Gregory J Smith og barn på KolibriRedet

Estetikk og Kunst

Som scenograf, dekoratør, kunsthandler og sosialarbeider har Gregory alltid hatt estetikk og kunst som bærende element. Derfor ble dette et viktig element også når han skulle skape en modell for rehabilitering av gatebarn – han satset på estetikk, kunst og kvalitet som en rød tråd gjennom alle sine prosjekter og alt sitt virke med barn i Brasil.

"Disse barna skal ha det beste av det beste"

Gregory J. Smith
Våre barna som lærer å spille gitar
Våre barna som lærer å spille gitar

Kunst, kvalitet og estetikk gjennomsyrer alt vi gjør på Kolibri

Vår grunnleggende idé er enkel: "Hvis barn og unge, med noen ganger svært traumatiske og vanskelige levekår, får muligheten til å forandre sitt eget liv og selv endre sine muligheter, så vil alle gode krefter bidra - selv det fysiske miljøet. Dermed er det ikke bare de sosio-pedagogiske og pedagogiske forhold som bør være av høyeste kvalitet.

Dersom barn, som vokser opp i ekstrem fattigdom, blir møtt med miljøer som kommuniserer kvalitet, skjønnhet og estetikk, vil dette frigjøre reaksjoner i dem. Det virker som barna påvirkes mentalt.

De blir roligere og mer konsentrert. De observerer mer, tar mer tid. Støynivået synker drastisk. Hvis det er vakkert rundt dem, vil de ikke bare streber etter å bevare de vakre omgivelsene, de vil også oppføre seg i henhold til omgivelsene. "

Gregory John Smith

Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Bli fast giverBare denne ene gangen

Historien om barna