Personvernerklæring

Les mer

Kolibri CARF tar personvern på alvor. De opplysningene vi oppbevarer om våre lesere, givere og samarbeidspartnere blir tatt hånd om på en sikker og trygg måte, slik forskrift og lovverk krever. Ta gjerne kontakt for mer informasjon.

Personvernerklæring for Kolibri – Children At Risk Foundation (Kolibri CARF)

Behandlingsansvarlig 

Daglig leder Sigve Fjeldtvedt, er på vegne av KolibriCARF behandlingsansvarlig for stiftelsens behandling og oppbevaring av personopplysninger. Henvendelser for innsyn, retting eller sletting av personopplysninger kan gjøres til Elisabeth Hammerstad, kontakt: elisabeth@carf.no/ tlf: 92244649

Personopplysninger som lagres 

Vi lagrer og oppbevarer følgende personopplysninger om våre brukere (givere, samarbeidspartnere og andre kontakter); 

Navn, adresse, mobil/telefonnummer, e-post adresser der vi har samtykke, og kjønn, fødselsdato og personnummer. 

Vi lagrer i tillegg adferdsmønster på våre nettsider, dvs. opplysninger om hvordan brukere navigerer på siden. 

Formål med behandlingen 

Vi behandler og oppbevarer personopplysningene for å kunne gjennomføre våre forpliktelser etter avtale med deg. 

Vi benytter også opplysningene for å kunne gi deg relevant informasjon og takk i forbindelse med ditt bidrag via e-post, telefon, SMS og postutsendelser. 

Vi benytter giverhistorikk og adferdsmønster i alle kanaler for å gi deg tilpasset og relevant informasjon. 

Grunnlaget for behandlingen 

Informasjon om navn, adresse, telefonnummer, e-postadresser der vi har samtykke, og kjønn, fødselsdato og personnummer benyttes for å oppfylle giveravtalen. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningens artikkel Art 6 (b). 

Der du har samtykket til det benyttes også opplysningene til å gi deg relevant informasjon i forbindelse med din interesse via e-post, SMS og sosiale medier. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst takke nei til å motta slik informasjon fra oss. 

Der du har samtykket til det benyttes giverhistorikk og adferdsmønster til å gi relevant informasjon spesielt tilpasset deg som bruker. Grunnlaget for denne behandlingen er personvernforordningen Art 6 (a). Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke til slik bruk. 

Innhenting av personopplysninger 

Nettstedet vårt bruker informasjonskapsler for å kartlegge besøkende og deres bruk. Dette gjør vi for å tilpasse og gjøre nettstedet vårt mest mulig relevant for våre besøkende. Informasjonskapslene inneholder ikke personopplysninger. Du kan selv forhindre at informasjonskapsler blir lagret på datamaskinen din ved å endre innstillinger i nettleseren. Les mer om bruk av informasjonskapsler på denne linken.

Utlevering av opplysninger til tredjeparter 

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere personopplysninger til andre, med mindre vi er rettslig forpliktet til det. 

Dersom du ønsker skattefradrag for dine gaver (over 500 kr/år) må vi innhente personnummeret ditt. Ikke send dette på epost, men du kan ringe eller sende det i lukket brev. Dette brukes kun for registrering av din gave hos skatteetaten.

Sletting av personopplysninger 

Opplysninger vi har mottatt i forbindelse med dine bidrag lagres i vårt aktive giverregister i 3 år. Etter 3 år, uten aktivitet, skal giverhistorikk anonymiseres. Unntaket er store gaver, hvor en giver kan forventes at de skal bli husket hvis de skulle ønske å gi en ny gave av nyere dato. 

Opplysninger vi etter bokføringsloven er forpliktet til å bevare vil lagres i inntil 5 år, i henhold til lovens krav. 

Rettigheter for den registrerte 

Vi behandler og oppbevarer dine personopplysninger i henhold til Personvernforordning (GDPR) og ny Personopplysningslov fra mai 2018, i tillegg til endringer i markedsføringsloven fra 1.1.2018. Vi gjør deg oppmerksom på at du kan kreve innsyn i, og flytting av egne personopplysninger, samt kreve retting eller sletting av opplysninger. Det vil også være mulig å gi gaver anonymt. 

Informasjonssikkerhet 

Vi sikrer dine personopplysninger ved både fysisk og virtuell adgangs- og tilgangskontroll.

Kontaktinformasjon 

Henvendelser om hvilke opplysninger som er registrert, retting og sletting kan sendes skriftlig til følgende adresser: 

Epost: info@kolibricarf.no

Kolibri – Children At Risk Foundation

HUB Holmedalsgården 3

5003 Bergen

Historien om barna