Obrigado

Les mer

Åtte ungdommer fra Kolibri Brasil var på besøk i Norge i to uker i mai. Nå har de dratt tilbake til sitt Brasil. Vi sitter igjen med en følelse av stor takknemlighet for den tiden vi fikk ha dem her.

De hadde forberedt seg grundig til reisen. Det var første gang de reiste utenfor Brasil, de fleste av dem hadde knapt vært utenfor storbyen São Paulo. 

Alle steder de viste forestillingen sin, fikk de en fantastisk respons. Mange kontakter er knyttet. De dro tilbake til Brasil, stolte og full av inspirasjon og pågangsmot. 

Brasilianske rytmer i 17.maiprosesjonen.
Brasilianske rytmer i 17.maiprosesjonen.

Vi ser at det nytter!

Alle disse unge har hatt sin oppvekst i favelaområdene i Diadema, SP.  Dette er svært vanskelige og risikofylte områder å vokse opp i. Flere av dem har traumatiske opplevelser i «bagasjen». I Kolibriprosjektet har de  fått kunnskap, opplæring og omsorg gjennom kunst og kultur, i tillegg til at de går på vanlig offentlig skole. 

Intenst program 

Under oppholdet i Bergen gjorde gruppen to forestillinger hos bedrifter, 11 skolebesøk, en barnehage og to opptredener i byen. 

Høydepunktet var deltagelse i 17.maiprosesjonen i Bergen.  Gruppen bidro med brasilianske perkusjonsrytmer og sambadans gjennom byens gater. Overalt ble de møtt med smil og et publikum som hadde vanskelig for å holde hoftene i ro. Kolibri-innslaget ble sannsynligvis sett av titusener av bergensere. De spredte glede. En stor takk til gruppen fra Brasil. Det var en gjeng med flotte, positive ungdommer.

Forestilling på Tveit skole på Askøy.
Forestilling på Tveit skole på Askøy.

Takk 

Vi vil også rette en stor takk til alle som har bidratt til å gjøre oppholdet så vellykket: 

  • Alle de frivillige som bidro med alt fra kjøring til å invitere gruppen hjem til seg.
  • Capoeiraklubben i Bergen som laget danseworkshop.
  • En stor takk til Fargespill som ga oss et sterkt kulturmøte der dansen var det felles språket.
  • Takk til spisestedene Krohnhagen Kafé, Pasta Sentral, MM og Egon for fantastisk imøtekommenhet og kjempegod mat.
  • Takk til Bergen Lydutleie.
  • Takk til KolibriSkolene og barnehagene for den måten dere tok i mot gjestene på. Synd vi ikke kunne nå ut til alle. Samarbeidet med dere er viktig. Barn hjelper barn.
  • Takk til alle som møtte gruppen og fikk dem til å føle seg velkommen. For hver enkelt av dem var det kanskje det viktigste.
  • Takk til alle som har bidratt med støtte - helt uoppfordret. Dere skal vite at vi trenger hver krone.


En stor takk til våre hovedsamarbeidspartnere som alltid stiller opp når vi trenger dem mest: 

Våre hovedsamarbeidspartnere
Våre hovedsamarbeidspartnere

Historien om barna