Matkasseaksjon

Les mer

Kolibri Brasil har satt i gang en matkasseaksjon i området rundt Kolibrisentrene. De kjøper inn basis matvarer og hygieneartikler, pakker i kasser og kjører ut til alle trengende familier og eldre.

Koronapandemien setter sitt preg på Brasil nå. Smittekurven er på full fart oppover og mange frykter store mørketall i rapporteringen. Samfunnet er stengt ned slik det er i de fleste land i verden. São Paulo regionen er episenteret for koronapandemien i Brasil.

Vil du være med å hjelpe familiene igjennom krisen? Da kan du donere hjelpen din her. Alle bidrag er kjærkommen: Vipps til nr 599104 (flere betalingskanaler nedenfor).

Kolibri CARF er en norsk stiftelse som jobber forebyggende blant barn og unge i favelaområder i São Paulo, Brasil. I disse favelaområdene er situasjonen for barna svært kritisk nå. Skoler er stengt og det samme er alle andre institusjoner med sosiale tiltak for barn, slik som Kolibrisentrene. De fleste voksne omsorgspersonene er «permittert» fra arbeid og mister inntekten sin. De har ingen oppsparte midler å leve av. I favelaen leves livet i nuet. Faller inntekten bort, er kassen tom. Det blir raskt kritisk for mange av barnefamiliene. De mangler rett og slett penger til innkjøp av mat. Situasjonen er raskt blitt uholdbar.

Matkasseaksjon

Kolibri i Brasil ved daglig leder Ivone har derfor satt i gang en matkasseaksjon i området rundt Kolibrisentrene. De kjøper inn basis matvarer og hygieneartikler, pakker i kasser og kjører ut til alle trengende familier og eldre.

Matkasseutdeling; Ø.t.v. Davi (i en veldig kjent fotballskjorte) bærer ut matkasser. De tre andre bildene er familier i området som mottar matkasser.
Matkasseutdeling; Ø.t.v. Davi (i en veldig kjent fotballskjorte) bærer ut matkasser. De tre andre bildene er familier i området som mottar matkasser.

Innhold i kassen er alt fra ris, bønner, matolje til hermetiske sardiner og -grønnsak-blandinger, pulvermelk, kaffe og ulike typer mel. I tillegg er det rengjøringsmidler, hygieneartikler og desinfeksjonsmiddel i kassene. Litt kakao, fylte kjeks og gelépulver til barna er det også.

De regner matkassen skal holde til en familie på fem i 3-4 uker.

Pakking av kasser på KolibriRedet
Pakking av kasser på KolibriRedet

Matkassehjelp

Kostprisen for en kasse er omgjort til ca NOK 300,- .

Vil du være med å hjelpe familiene igjennom krisen? Da kan du donere hjelpen din her. Alle bidrag er kjærkomne:

  • i det grønne feltet nedenfor "Bare denne ene gangen" (betale online med kredittkort/visakort)
  • med Vipps til nr 599104 eller skan qr-koden nedenfor med mobilen (Sondre og Isis Minnefond)
  • via nettbank til vårt kontonr 3411.24.22759 Koronakampanjen

TAKK !

Skann QR-koden med din mobil eller bruk Vippsnr 599104, så gir du en gave direkte til Sondre og Isis Minnefond.

Daglig leder Ivone Silva deler ut matkasser
Daglig leder Ivone Silva deler ut matkasser
Matkasseaksjonen

Jeg vil støtte Kolibri sitt arbeid
Bli fast giverBare denne ene gangen

Historien om barna